'Avrupa'nın en yaşlı insanı' rahibe Lucile Randon Covid-19'u atlattı

'Avrupa'nın en yaşlı insanı' unvanına sahip 116 yaşındaki rahibe Lucile Randon, Covid-19'u atlattı. Yerel basına verdiği demeçte "Ölmekten korkmadım" diyen Randon, "Burada olduğum için mutluyum ama başka bir yerde de olmak isterdim; ağabeyime, büyükbabama ve büyükanneme katılmak isterdim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Avrupa'nın en yaşlı insanı' olarak nitelendirilen 116 yaşındaki rahibe Lucile Randon, Covid-19'u atlattı. Randon, korona virüsünü yenerek yenerek sağlığına kavuştu. 20 Minutes internet sitesindeki habere göre Randon, Fransa'da 16 Ocak'ta Covid-19'a yakalandı.

"Ölmekten korkmadım" diyen Randon, yerel basına verdiği demeçte "Burada olduğum için mutluyum ama başka bir yerde de olmak isterdim; ağabeyime, büyükbabama ve büyükanneme katılmak isterdim" ifadelerini kullandı.

'DİĞER SAKİNLER İÇİN ENDİŞELENDİ'

Sainte Catherine Labouré isimli huzurevinin sözcüsü, Randon'ın 'hastalıktan korkmadığını ancak diğer huzurevi sakinleri için çok endişeli olduğunu' söyledi. Sözcü, "Bana sağlığı hakkında sorular sormadı ama alışkanlıklarını sordu. Örneğin, yemek veya yatma saatlerinin değişip değişmeyeceğini bilmek istedi" dedi.

Virüsü yenerek kaldığı huzurevine dönen rahibe Randon, 11 Şubat'ta 117'nci yaşına girecek. Öte yandan huzurevi yönetimi, rahibe Randon için ailesi ve kentin Belediye Başkanı Hubert Falco'nun da katılacağı bir doğum günü partisi düzenlemek için hazırlık yapıyor. Rande, 'Avrupa'nın en yaşlı insanı' unvanının yanı sıra, Gerontology Research'e göre aynı zamanda dünyanın en yaşlı ikinci insanı. (AA/DIŞ HABERLER)