Avrupa'nın 5 büyük liginde durum

İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Fransa Ligue 1'de haftanın maçları oynandı. Haftanın öne çıkanları, maç sonuçları ve liderlik yarışlarındaki son durumu haberimizde derledik...

Atletico Madrid evinde Granada'yı 6-1'le geçti. (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa futbolunun en iyi 5 futbol liginde maçlara haftasonu devam edildi. Yapılan maçlar sonucunda İngiltere'de Leicester City, İspanya'da Real Betis, İtalya'da Napoli, Almanya'da Hoffenheim, Fransa'da ise Rennes liderliğe oturan ekipler oldu. 

LEICESTER'DEN TARİHİ SKOR

Milli futbolcular Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'in formasını giydiği Leicester City, Premier Lig'de 3. hafta mücadelesinde Manchester City'yi deplasmanda 5-2 mağlup etti. Gollerinin üçünü penaltıdan bulan Leicester City'de Vardy yaptığı hat-trickle maça damgasını vurdu. Manchester City Pep Guardiola kariyerinde ilk kez bir maçta 5 gol yedi.

Ancelotti yönetimindeki Everton da Crystal Palace'ı 2-1 yendi ve ligde 3'te 3 yapan bir diğer ekip oldu.

Manchester United-Brighton maçında ise sahalarda ender görülen bir olay yaşandı. Hakem skor 2-2 devam ederken bitiş düdüğünü çaldı. Maç bittikten sonra hakeme itiraz eden United'lı oyuncular hakemi VAR kontrolü için ikna etti. Maçın son pozisyonunda elle oynama tespit eden hakem maçı yeniden başlattı ve Manchester United lehine penaltı verdi. Fernandes'in penaltıyı gole çevirmesiyle United sahadan 3-2 galip ayrıldı. Brighton'da ise Maupay performansıyla maça damga vurdu.

Lampard yönetimindeki Chelsea, West Bromwich ile 3-3, Mourinho yönetimindeki Tottenham ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı.

9 puana ulaşan Leicester City, Everton'ın önünde averajla liderliğini sürdürüyor. 3. hafta Fulham-Aston Villa ve Liverpool-Arsenal maçlarıyla tamamlanacak. 

KOEMAN İLK SINAVI GEÇTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi sebebiyle geçen sezonu geç bitiren Barcelona ilk maçına 3. haftada çıktı. Teknik direktör Ronald Koeman ilk maçında Villarreal'i 4-0 yendi. 

Yine Şampiyonlar Ligi nedeniyle sezonu geç açan bir diğer takım Atletico Madrid ise ilk maçında haftaya lider giren Granada'yı 6-1 yendi. Barcelona'dan transfer edilen Luis Suarez sonradan oyuna girdi ve 2 gol attı.

Son şampiyon Real Madrid ise 2'de 2 yaparak sezona iyi başlayan Real Betis'i 3-2 mağlup etti.


Milli futbolcular Emre Mor ve Okay Yokuşlu'nun formasını giydiği Celta Vigo, Valladolid ile 1-1 berabere kaldı, Sevilla ise yeni sezondaki ilk mücadelesinde Cadiz'i 3-1 yendi.

La Liga'nın 3. haftası sonunda 6 puanlı Real Betis, Granada'nın önünde averaj farkıyla zirveye yerleşti.

SON ŞAMPİYON SİLİK

İtalya'da son 9 yılın şampiyonu Juventus, 2. haftada iki kez geriye düştüğü maçta Roma ile 2-2 berabere kaldı.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Milan, Crotone'yi 2-0 yenerek resmi müsabakalardaki yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı ve pandemi sonrası yükselen oyununu sürdürdü.

Inter geç başladığı sezonun ilk lig maçında Fiorentina'yı 4-3 mağlup etti. Milli futbolcular Mert Müldür ve Kaan Ayhan'ı kadrosunda bulunduran Sassuolo, Spezia'yı 4-1, Mert Çetin ile Türk asıllı Alman oyuncu Koray Günter'in takımı Hellas Verona ise Udinese’yi 1-0 yendi.  

Genoa'yı 6-0'la geçen Napoli, Hellas Verona ve Milan'ın önünde averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Serie A'da 2. hafta Bologna-Parma maçıyla sona erecek. Ayrıca ilk haftadan 30 Eylül'e ertelenen Benevento-Inter, Udinese-Spezia ve Lazio-Atalanta da takımların maç sayılarını eşitleyecek.

AVRUPA'NIN KRALI KAYIP 

Son 8 yılın şampiyonu ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih, Hoffenheim'a 4-1 yenildi.

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın kırmızı kart gördüğü maçta Schalke 04, Werder Bremen'e 3-1 mağlup oldu.

Ligin güçlü takımlarından Borussia Dortmund, Augsburg'a 2-0 kaybederken, Bayer Leverkusen ile Sörloth'un ilk kez forma giydiği Leipzig'le 1-1 berabere kaldı.

Bundesliga'da 2. hafta sonunda 6 puanlı ekiplerden Hoffenheim, Augsburg'un önüde averajla liderliğe yükseldi.

BURAK YILMAZ'DAN İLK GOL

Yeni sezona iki yenilgiyle başlayan son 3 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), Reims'i 2-0 yenerek üst üste 3. maçını kazandı. 

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille, Nantes'ı 2-0'la geçti. Burak Yılmaz takımdaki ilk golünü penaltıdan kaydetti.

Rennes, Saint-Etienne'i 3-0, Monaco ise Strasbourg'u 3-2 mağlup ederken, Marsilya ile Metz ve Lorient ile Lyon 1-1 berabere kaldı.

Ligue 1'de 5. haftanın ardından 4 galibiyet 1 beraberliği bulunan 13 puanlı Rennes zirvede yer aldı. 

(AA)