Avrupa'da sosyal medya fenomenlerine 'Pfizer aşısını kötüleme' teklifi

Fransa ve Almanya'da, Fazze isimli bir firmanın sosyal medya fenomenlerine Pfizer/BioNTech aşısını 'kötülemeleri' için ortaklık teklif ettiği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa ve Almanya'da sosyal medya fenomenlerine, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısını 'kötülemeleri' için para teklif edildiği iddia edildi. Fazze isimli ve İngiltere merkezli olduğu belirtilen bir firmanın, bu kişilere ulaşarak 'Pfizer/BioNTech aşısında ölüm oranının, AstraZeneca aşısını yaptıranlara kıyasla üç kat daha fazla olduğunu' söylemelerini istediği ileri sürüldü.

'RUSYA'DA ÇALIŞIYORLAR' İDDİASI

Bilim konulu paylaşımlar yaptığı YouTube kanalında 1.17 milyon abonesi olan Léo Grasset, firmanın kendisine 'devasa bir bütçe' teklif ettiğini ve LinkedIn profillerinde firmadaki kişilerin 'Rusya'da çalıştığını gördüğünü' belirtti. Firmadan gelen e-mailleri Twitter hesabından paylaşan Grasset, "Pfizer aşısını videolarımda kötülemek için bir ortaklık teklifi aldım. Devasa bir bütçe, gizli kalmak istiyorlar ve sponsorluğu saklamam gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'2 BİN EURO TEKLİF EDİLDİ'

Instagram'da 85 bin takipçisi olan Et Ça Se Dit Médecin de benzer bir e-mail aldığını söyleyerek, firmanın kendisine 2 bin euro teklif ettiğini aktardı. Kanalında 1.5 milyon abonesi olan Alman Youtuber Mirko Drotschman ise firmanın, Pfizer/BioNTech aşısında 'yüksek ölüm oranları hakkında bir bilgilendirme kampanyasına' dahil olması için kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi.

'NEREDEN GELDİĞİNİ BİLMİYORUZ'

Sosyal medya fenomenlerine gelen bu ortaklık teklifinin 'tehlikeli ve işe yaramaz' olduğunu söyleyen Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, "Bu tekliflerin Fransa'dan mı yoksa ülke dışından mı geldiğini bilmiyoruz" dedi. Fazze isimli firmanın, çıkan haberlerin ardından internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını kapattığı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)