Avrupa'da bir ilk: Rus aşısı Sputnik V, İtalya'da da üretilecek

Rusya'da Covid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısının İtalya'da da üretilmesi için anlaşma imzalandı. Bu anlaşmayla, Rus aşısı Sputnik V için Avrupa'da ilk kez bir üretim tesisi kurulmuş olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı Rusya'da geliştirilen Sputnik V aşısının İtalya'da da üretilmesi için anlaşmaya varıldı. 2021 sonuna dek 10 milyon doz aşının üretilmesi hedefleniyor.

ÜRETİM HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Sputnik V aşısının Rusya dışındaki tanıtımını yürüten Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile İsviçre merkezli Adienne Pharma&Biotech şirketinin, aşının İtalya'da üretilmesi için anlaşma imzaladığı açıklandı. İtalya-Rusya Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, üretimin haziran ayında başlamasının planlandığı ve yıl sonuna dek 10 milyon doz aşı üretilmesinin hedeflendiği belirtildi.

'İSTİHDAM YARATIP AŞI AÇIĞINI KAPATACAK'

Bu anlaşmayla, Rus aşısı Sputnik V için Avrupa'da ilk kez bir üretim tesisi kurulmuş olacak. Anlaşma kapsamında, İtalyan yetkililerin hazırlık sürecini kontrol etmesine de izin verilecek. 

İtalya-Rusya Ticaret Odası, tesis sayesinde İtalya'da istihdam yaratılacağını ve aşı açığının da kapatılacağını belirtti. 

EMA GERÇEK ZAMANLI DEĞERLENDİRME BAŞLATMIŞTI

Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyici kurumu EMA, geçtiğimiz hafta Sputnik V aşısını ön incelemeye aldığını duyurmuştu. Açıklamada, Faz-3 denemeleri hâlâ devam eden aşının sonuçlar geldikçe 'gerçek zamanlı' olarak inceleneceği belirtilmişti. Sputnik V aşısı şu an Avrupa'da Macaristan ve Slovakya'da kullanılıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Sputnik V Rusya İtalya