Avrupa'da 23 ton kokain ele geçirildi, değeri 600 milyon euro

Almanya ve Hollanda'da yapılan iki ayrı baskında 23 ton kokain ele geçirildi. Kokainin 600 milyon euro değerinde olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya ve Belçika'da bu ay yapılan iki ayrı baskında 23 ton ele geçirildiği açıklandı. Kokainin Hollanda'ya gönderilmesinin planlandığı belirtildi.

Hollanda başsavcılığından yapılan açıklamaya göre kokain, Almanya'nın Hamburg ve Belçika'nın Antwerp kentlerinde gümrük yetkilileri tarafından ele geçirildi. İki baskında bulunan kokainin değerinin 600 milyon euro (5 milyar 230 milyon 898 bin TL) olduğu açıklandı. Yetkililer, bunun bugüne dek Hollanda'ya gönderilmek üzere yakalanan en büyük kokain miktarı olduğunu belirtildi.

Hamburg'daki baskında 16.17 ton kokainin, Paraguay'dan gelen bir yük gemisiyle gelen 1700 teneke badana malzemesinin içinde, Antwerp limanındaysa 7.2 ton kokainin Panama'dan gelen bir gemide ahşap kütüklerin arasına saklandığı açıklandı. Konteynerlerin gönderildiği kişi olarak görülen 28 yaşındaki bir Hollandalı tutuklandı. 

Hollandalı gümrük yetkilileri dün de, ülkenin Rotterdam limanında en az 1500 kilogram ağırlığında eroin bulduklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler hollanda almanya kokain