Avrupa Sosyalistler Partisi'nden CHP ve DEM Parti'ye seçim tebriği

PES Genel Sekreteri Filibeck, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının Erdoğan ve AK Parti için 'topyekun bir yenilgi' olduğunu ve ülke için bir dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yaparak üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) tebrik etti. PES'in resmi internet sitesinde bugün yayımlanan açıklamada, iki partinin seçimlerde 'müthişi bir zafer' kazandığı ifade edildi.

LÖFVEN: CESARETİNİZİ VE HARİKA SONUÇLARI TEBRİK EDERİM

Avrupa Sosyalistler Partisi Genel Başkanı Stefan Löfven, seçim sonuçlarının 'demokrasi için büyük bir zafer ve Türk halkı için daha iyi bir gelecek yolunda atılan devasa bir adım' olduğunu belirterek 'cesaretleri ve harika sonuçlar' dolayısıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı bizzat tebrik etmek istediğini söyledi. 

Löfven, özellikle Türkiye'nin doğusundakiler olmak üzere 'harika sonuçlar' dolayısıyla DEM'in Eş Genel Başkanları'na da teşekkür etmek istediğini söyledi. Löfven, açıklamasında, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile Çiğdem Kılıçgün Uçar'a teşekkür etti. DEM'in eş genel başkanlığını Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları yürütürken, Çiğdem Kılıçgün Uçar Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) eş genel başkanı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm ülkede yerel seçimleri kaybettiğini söyleyen Löfven, bunun muhalefete nefes alma ve bir sonraki seçimlerde zafer kazanarak geri dönme fırsatı sağladığını belirtti. PES lideri, "Bunu dört gözle bekliyorum" dedi.  

FILIBECK: ÜLKE İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR

PES Genel Sekreteri Giacomo Filibeck de açıklamasında, Türkiye'deki muhalefetin, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır ve diğer pek çok büyük şehirde 'insanların kalbini ve zihinlerini kazanmayı başardığını' söyledi. Bunun 20 yılı aşkın süredir iktidarda olan Erdoğan ve AK Parti için 'topyekun bir yenilgi' olduğunu belirten Filibeck, bunun aynı zamanda ülke için bir dönüm noktası olabileceğini kaydetti.

İnsan hakları ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile 'Erdoğan tarafından hapishanede tutulan' diğer tüm muhalif siyasetçi, avukat, akademisyen, öğretmen, gazeteci ve demokrat fikirli Türk vatandaşlarının özgürlüğü için mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyleyen PES Genel Sekreteri, "Türkiye'deki üye partilerimizi demokrasi ve insan hakları mücadelelerinde desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi. 

Açıklamaya şu ifadelerle son verildi: "PES, on yıllardır Türkiye'deki bu iki büyük partiye destek oluyor. Erdoğan yönetiminin demokrasinin sesini kısmaya yönelik her girişiminde sesimizi yükselttik ve üye partilerimizi desteklemek için Türkiye'ye misyonlar düzenledik."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)