Avrupa Sosyalistler Partisi: Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz

Avrupa Sosyalistler Partisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek verdi: "Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından demokrasiye yönelik bir başka saldırıdır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, PES'ten yapılan açıklamada, "2 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz. Bu, kendisine karşı çıkan, demokratik yollarla seçilmiş temsilcileri görevden almak da dahil, iktidarı elinde tutmak için her türlü yola başvuracak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından demokrasiye yönelik bir başka saldırıdır" ifadeleri kullanıldı.

Twitter hesabından paylaşım yapan TBMM-Avrupa Parlamentosu Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Sergey Lagodinsky, "Bu akıl almaz bir gelişme. Gerekçeler apaçık. Türkiye'nin son umudu, demokratik seçimlerin az da olsa kalan güvenilirliğidir. Bu da siyasallaşmış adalet tarafından tehlikeye atılmamalıdır. Ekrem İmamoğlu aday olabilmelidir!" dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Raportörü Nacho Sanchez Amor ise "Olanaksız gibiydi ama artık oldu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırıldı! Türkiye'de adalet vahim bir durumda ve bariz bir şekilde siyasi amaçlar için kullanılıyor. Çok acı bir gün" açıklamasını yaptı. (HABER MERKEZİ)