Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye 'seçim heyeti': 33 kişilik ekip izleyecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, 33 kişilik heyetin seçimlerini izlemek üzere 12-15 Mayıs tarihlerinde Türkiye’de bulunacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye’de bu hafta pazar günü yapılacak seçimler için gözlemci bir heyet göndereceğini açıkladı.

AKPM’den yapılan basın açıklamasında, Alman milletvekili Frank Schwabe başkanlığındaki 33 kişilik heyetin, 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerini izlemek üzere 12-15 Mayıs tarihlerinde Türkiye’de bulunacağı kaydedildi.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre gözlemciler seçim günü öncesinde, Ankara'da cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin liderleri, Yüksek Seçim Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanları, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelecek.

Avrupa Konseyi'nin bağımsız hukuk uzmanlarından oluşan Venedik Komisyonu'nun bir üyesi de ziyaret sırasında hukuki destek sağlayacak. AKPM’den bir ön heyet 12-13 Nisan'da Türkiye’yi ziyaret etmiş ve bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, seçim güvenliğinin önemi vurgulanmıştı.

Heyet gözlemlerini, seçimin ertesi günü olan 15 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacak.