Avrupa İlaç Ajansı: Pfizer/BioNTech aşısı buzdolabında 1 ay saklanabilir

Avrupa İlaç Ajansı, Pfizer/BioNTech aşısının iki ila sekiz derecede bir aya kadar muhafaza edilebileceği tavsiyesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer ile BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının saklama koşullarında değişiklik yapılmasını önerdi. EMA, daha önce beş güne kadar -80 santigrat derece soğuklukta muhafaza edilen Pfizer/BioNTech aşısının normal buzdolabı sıcaklıklarında (iki ila sekiz santigrat derece arasında) bir aya kadar (31 gün) saklanabileceğini belirtti.

Koşullarda yapılan değişikliğin Avrupa Birliği (AB) genelinde aşı kampanyalarında lojistik ve planlamada olumlu bir etki yaratması bekleniyor. Pfizer/BioNTech aşısı AB'den onayını Aralık 2020'de almış ve yıl başı itibarıyla da uygulanmaya başlanmıştı. Ancak saklama koşulları Pfizer/BioNTech aşısının en büyük dezavantajı olarak gösteriliyordu. Şubat ayında da ABD, Pfizer/BioNTech aşısının -80 santigrat derece muhafaza edilmesi yerine -15 ila -25 santigrat derece soğuklukta depolanması ve taşınmasını onaylamıştı. (BBC Türkçe)