Avcılar Belediyesi'nde 17 kişi gözaltına alındı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Avcılar Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avcılar Belediyesi'ne yönelik Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 ihalede kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda bugün 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 'ihaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'kamu kurum ve kuruluşların zararına nitelikli dolandırıcılık' suçlarının oluştuğu tespit edildiği belirtildi.

'ŞİRKETLER VASITASIYLA AVCILAR BELEDİYESİ'NDEN ALINAN İKİ İHALEDE USULSÜZLÜK YAPILDI'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 'ihaleye fesat karıştırma' suçuyla ilgili, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; E.K. isimli şahsın liderliğindeki bir suç örgütü tarafından, E.K.’ya ait ve kontrolünde olan şirketler vasıtasıyla Avcılar Belediyesi'nden alınan 2 ihalede usulsüzlük yapıldığı belirlenmiştir. Yapılan bu usulsüzlükler neticesinde, 'ihaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'kamu kurum ve kuruluşların zararına nitelikli dolandırıcılık' suçlarının oluştuğu tespit edilmiştir. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, çok sayıda ihale komisyon görevlisinin de aralarında bulunduğu toplam 19 hedef şahsın yakalanmasına yönelik, 28.12.2021 tarihinde 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon sonucu, ihaleye fesat karıştırdığı değerlendirilen 17 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili kimlikleri tespit edilen diğer şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)