Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli BM panelinde konuşacak

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantılarına davetli olarak katılmak üzere New York'a gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde yapılmakta olan toplantılara davetli olarak katılmak ve "Tabandan Kalkınma ve Yerel Yönetimlerin Rolü" üzerine düzenlenen bir panelde konuşma yapmak üzere ABD'nin New York kentinde olacak.

10-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Üst Düzey Politika Forumu (High Level Political Forum - HLPF), uluslararası bir platform tarafından düzenleniyor. Forumda sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin değerlendirildiği ve politika yapıcıların deneyimlerini paylaşılıyor.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bu yıl Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Başkanı tarafından bu üst düzey politika forumuna davet edildi. Bu kritik öneme sahip foruma üst üste iki defa katılan ilk belediye başkanı oldu.  Bu davet, Avcılar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm uygulamalarının dünya genelinde de yankı bulması ve eylül ayında gerçekleştirilecek olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi'nin (SDG Summit) gündemini belirleyecek olan HLPF'de yerel yönetimlere destek sağlanması konusunda dünya liderleri ile görüşme fırsatları sunuyor.

Başkan Hançerli bu toplantıda "Tabandan Dönüşüm ve Yerel Yönetim Düzeyinde Politika Uygulamaları" başlıklı panelde bir konuşma yapacak. Bu konuşma 11 Temmuz 2023 Salı günü saat Türkiye saati ile 22.00-23.15 saatleri arasında New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'de gerçekleştirilecek ve Birleşmiş Milletlerin https://media.un.org/en/webtv kanalından naklen yayınlanacak. (HABER MERKEZİ)