Avcı'dan Zafer Havalimanı eleştirisi: İki tane atıl havalimanımız olma tehlikesi var

AK Partili Nabi Avcı, uçakların Hasan Polatkan yerine Zafer Havalimanı’na yönlendirileceği iddialarına ilişkin, “Zafer Havalimanı’nı canlandıracağız derken iki tane atıl havalimanımız olabilir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir'deki Hasan Polatkan Havalimanı’na iniş yapacak uçakların Kütahya’daki Zafer Havalimanı’na yönlendirileceği iddialarını eleştirdi. Avcı, “Eğer birtakım yapay önlemlerle veya girişimlerle Polatkan’ın yolcusunu Zafer’e aktarabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. O yolcu bir süre sonra en azından Sabiha Gökçen’e iner. Sabiha Gökçen’den Eskişehir’e ulaşmak daha kolay. Zafer Havalimanı’nı biraz daha canlandıracağız derken iki tane atıl havalimanımız olmasını sağlama tehlikesi var. Hesabın iyi yapılması lazım” diye konuştu.

'ŞİMDİYE KADAR VATANDAŞLAR TERCİHİNİ HASAN POLATKAN’DAN YANA KULLANDI'

ANKA'nın haberine göre, AK Parti milletvekili Nabi Avcı, bugün partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havalimanı’na iniş yapacak uçuşların, yolcu garantisinin tutturulamaması nedeniyle işletmeci şirkete yapılan ödemelerle gündeme gelen Kütahya Zafer Havalimanı'nı canlandırmak için bu havalimanına yönlendirileceği iddialarını değerlendirdi.

“Bugüne kadar Zafer Havalimanı açıktı. Hasan Polatkan da açıktı. Şimdiye kadar vatandaşlar tercihlerini Hasan Polatkan’dan yana kullandılar” diyen Avcı, “Niye? Çünkü Eskişehir’de Emirdağlı nüfusu var. Avrupa’dan gelenler Eskişehir’e geliyor önce. Eskişehir Havalimanı değil, Zafer Havalimanı’yla çeşitli ulaşım sorunları yaşanıyor onlar açısından” ifadelerini kullandı.

'O YOLCU BİR SÜRE SONRA SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA İNER'

Zafer Havalimanı'ndan Eskişehir'e ulaşımın daha zor olduğunu belirten Nabi Avcı, “Böyle bir girişim şu sonucu verir: Eğer siz, birtakım yapay önlemlerle veya girişimlerle Polatkan’ın yolcusunu Zafer’e aktarabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. O yolcu bir süre sonra en azından Sabiha Gökçen’e iner. Çünkü Sabiha Gökçen’den Eskişehir’e ulaşmak daha kolaydır. Zafer Havalimanı’nı biraz daha canlandıracağız derken iki tane atıl havalimanımız olmasını sağlama tehlikesi var. Bu hesabın iyi yapılması lazım” dedi.

'ESKİŞEHİR’DE GÖĞSÜMÜ GERE GERE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN TANITIMINI YAPAMAYACAĞIM'

Nabi Avcı, AK Parti Genel Merkezi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileriyle ve milletvekilleriyle bir toplantı yapıldığını, o toplantıda da hem Hasan Polatkan Havalimanı’nın durumu hem de Eskişehir’in ulaşım sorunu da aktardığını dile getirdi.

Sorunların çözümünü istediğini söyleyen Avcı, şöyle devam etti:

“Ulaştırma Bakanı’nın brifinginde, bunu sadece Eskişehir’in sorunu olarak da değil, şunu söylemeye çalıştım: ‘Bakın, biz çok büyük işler yapıyoruz. 16 Mart’tı, iki gün sonra Çanakkale Köprüsü’nün açılışı yapılacak ama ben Eskişehir’de göğsümü gere gere Çanakkale Köprüsü’nün tanıtımını yapamayacağım. Niye? Çünkü Eskişehirli bana diyecek ki ‘Çanakkale Köprüsü gibi muhteşem bir eser yaptınız ama biz Kırka yolu, Alpu yolu ne olacak, Sarıkaya yolu ne olacak?’ Lütfen, bakın, seçim de geliyor; bir an önce bizim bu, sizin için çok da büyük şey gerektirmeyen projelerimizi öncelikli olarak hızlandıralım. Diğer illerin milletvekili temsilcisi arkadaşlarımız da bunu teyit eden örnekler verdiler. Herkesin ilinde, ilçesinde buna benzer sorunlar var. Ulaştırma Bakanımız da bunları tekrar not aldı, gerekeni yapacağı konusunda bizde bir kanaat oluştu ama ben daha sonra, o toplantıdan sonra, toplantı Binali Bey’in başkanlığında yapılıyor, Binali Bey’e dedim ki ‘Ben şu Zafer Havalimanı meselesini, Polatkan Havalimanı meselesini bir kere daha anlatayım size çünkü iş ciddiye binmeye başladı. Yazılar yazılıyormuş; ‘Oraya inmeyeceksiniz, buraya gitmeyeceksiniz’ gibi bürokrasi birtakım şeyler karıştırıyor, bunu size anlatmam lazım’. Orada baş başa bir görüşme yaptık, biraz önce size söylediklerimizi, Eskişehir’i atıl duruma düşürmenin ekonomik olarak da siyasal olarak da sonuçları olacağını, bu konun tekrar ciddiyetle düşünülmesi gerektiğini bir kere daha hatırlattık. Ulaştırma Bakanı’yla da bu konuda toplantı yapacağız.” (HABER MERKEZİ)