Av Talimatnamesi'nin yürütmesi durduruldu, av devam etti

Danıştay 13. Dairesi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Antalya ve Isparta illerinde bulunan yaban keçilerinin avlanmasına izin veren Av Talimatnamesi’nin yürütmesini av sezonu bitince durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı Burdur 6. Bölge Müdürlüğü, 4 Haziran 2021’de “13 parti halinde toplam 45 adet yaban keçisi ve hatalı boynuz şelek yaban keçisi acente kotalarının avlattırılması işi” için ihale gerçekleştirdi.

Salda için Türkiye Grubu’ndan A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz tarafından Danıştay 13. Dairesi’ne av ihalesinin ve ihaleye dayanak olan 2021-2022 Yılı Av Talimatnamesi’nin iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açıldı. Davada yürütmeyi durdurma kararı 24 Kasım 2021 yılında çıkmasına rağmen 4 gün önce tebliği edildi. Dolayısıyla dört ay önce karar çıkmasına rağmen avlanma devam etti.

Davanın avukatlığını yapan Erzincan Barosu’ndan Özlem Kaya, kararı geç kalınmış olarak değerlendirdi.

‘AVLANMA DEVAM ETTİ’

Kaya, kararın kasım ayında verilmesine rağmen kendisine dört gün önce tebliğ edildiğini ve sisteme düştüğünü belirterek “Olumlu bir karar ama geç kalınmış bir karar. Karar, 24 Kasım 2021 tarihinde alınmış ancak bu tarihten sonra da av ihaleleri ve avlanma devam etti” dedi. Kaya, kararın pratikte çok fazla karşılığı olmadığını çünkü av sezonunun da sona erdiğini söyleyerek “Yine de bizler açısından önemli bir karar zira Av Talimatnamesi’nin ve AB ihalelerinin hukuk dışı olduğu tescillenmiş oldu. Bizim avlanmaya karşı yürüttüğümüz mücadelenin de haklılığını gösteren bir karardır. Ayrıca henüz avlanmayan kotaların kurtulması için de önemlidir. Bir can da olsa kurtarmak bizim için sevindiricidir” ifadelerini kullandı.