ATV'den 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' senaristine 165 milyon liralık tazminat davası

ATV'nin, "Eşkıya Dünyaya Hükümdar OImaz" dizisinin senaristine 165 milyon TL'lik tazminat davası açacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ATV, ATV ekranlarında yayınlanırken dizinin yapımcısı ve kanal arasındaki anlaşmazlık nedeniyle sona eren "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin farklı bir adla BluTV'de yayınlanacağının duyurulmasının ardından harekete geçti. Kanalın yapımcı şirket BVB Film Yapım Prodüksiyon A.Ş. ve senarist Bahadır Özdener'e 165 milyon TL'lik dava açacağı iddia edildi.

Snob Magazin'de yer alan habere göre, "EDHO dizisinin bütün haklarının ATV'de olduğu, başka bir kanalın veya yapımcının bu diziyi veya bir benzerini her ne isim ve şekilde olursa olsun yapmasının ve yayınlanmasının mümkün olmadığı" aktarıldı. 

NE OLMUŞTU?

"Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin haftalardır reklam yapılmasına rağmen yeni bölümü yayınlanmadı. Tanıtımları yapılmasına rağmen yayınlanmayan dizinin izleyicileri de sosyal medyadan duruma tepki gösterdi. "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizi ekibi, ATV yönetiminin sözleşme için verdiği sözü tutmaması üzerine rest çekti ve yeni yayınlanacak sezonun ilk bölüm kasetini göndermedi. Yeni bölümü yayınlanmayan dizinin yerine "Baba Parası" adlı film yayınlandı. İddialara göre, kanal ile dizi yapımcısı arasındaki restleşmenin zamdan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde, Oktay Kaynarca'nın yeni bölümlerinde yer almayacağı yapımın BluTV ile anlaştığı duyuruldu.