Atina'da kokainle yakalanan papaz yedi piskoposun yüzüne asit döktü

Yunanistan'da kokainle yakalandığı gerekçesiyle kiliseden atılması planlanan bir papaz, yedi piskoposa asit döktü. Beş kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan, üç yıl önce kokainle yakalanan ve kiliseden atılması gündemde olan bir papazın yedi piskoposun yüzüne asit dökmesiyle çalkalanıyor. Başkent Atina'nın merkezindeki Petraki Manastırı'nda yaşanan saldırının ardından, üç piskopos, bir polis ve bir koruma görevlisi hastaneye kaldırıldı.

Yunanistan haber ajansı ANA'ya göre, 2018 yılında 1.8 gram kokainle yakalandığı belirtilen 36 yaşındaki papaz, kiliseden atılıp atılmayacağının görüşüldüğü toplantıda yedi piskoposun üzerine asit döktü. Üç piskoposun yüzlerinde ve ellerinde yanıklar oluştuğu, papazı manastırın kapısında yakalayan bir koruma görevlisi ile bir polisin de yaralandığı belirtildi.

Piskoposları hastanede ziyaret eden Yunanistan Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, bir kişinin estetik ameliyat geçirmesi gerekeceğini söyledi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou saldırıyı kınarken, Başbakan Kiryakos Miçotakis de Atina Başpiskoposu Ieronymos II ile görüşerek devletin tüm tıbbi yardımı sağlayacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Yunanistan Atina papaz