Atık kağıt toplayıcılarının oturma eylemine polis engeli

Son günlerde depoları basılıp mühürlenen, çekçeklerine el konan atık kağıt toplayıcıları artan baskıları protesto etmek için oturma eylemi yapmak istedi. Eylem polis tarafından engellendi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Atık kağıt toplayıcıları, İstanbul Yenibosna'daki Kuleli Parkı’nda oturma eylemi yapmak istedi. Eyleme çok sayıda işçinin yanı sıra İstanbul Geri Dönüşüme Katkı Derneği (İGAKATDER) Başkanı Mesut Aygün de katıldı. Polis müdahale edip eylem yapmalarını engelledi.

'DEPOLARIMIZA TEBLİGATSIZ EL KONULDU'

Burada geri dönüşüm işçileri adına açıklama yapan Mesut Aygün, valiliğe tepki gösterdi. Valiliğin baskınları meşrulaştırmaya çalıştığına işaret eden Aygün “Topladığımız her şeye el koydular. Yine hiçbir tebligat yapılmadan Bahçelievler’deki arkadaşlarımızın depolarına, dükkanlarına el konuldu. Biz bunu protesto ettik, bunun suç olduğunu söyledik. Valilik, bizim çevreyi kirlettiğimizi öne sürüyor. Sanki biz gayri meşru iş yapıyormuşuz gibi saldırılarını meşrulaştırıyor. Biz bunu Bahçelievler belediyesi önünde tepkimizi, öfkemizi dile getirmek için eylem gerçekleştirdik. Daha sonra Ümraniye’de arkadaşlarımıza ranta dayalı saldırı gerçekleştirildi" dedi.

'HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ'

İçişleri Bakanlığının valilikle ortaklaştığını belirten Aygün, “Sesimizi duyurana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından işçiler, tekrar polisin müdahalesi ile karşılaştı. Polis, işçileri bulundukları parkın dışına çıkardı. İşçiler, bugün saat 20.00’da aynı parkta bir araya geleceklerini söyledi. (KAYNAK: MA)