Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yangın çıktı

Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlık alanda yangın çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlık alanda yangın çıktı. Alev alan kısmın otluk bölgede olduğu, etrafında ise cam ağaçları bulunduğu ifade edilirken, 5-6 hektarlık bölgeyi kaplayan yangına kontrol altına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olay yerine giderek, çalışmaları takip etti. Yavaş burada yaptığı açıklamada, "Yangını bir kişi çıkarmış. Aldığım bilgiye göre o şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı" dedi.

YAVAŞ: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yavaş, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yangın, OGM koordinasyonundaki söndürme çalışmalarına Ankara itfaiyemizin de desteğiyle kontrol altına alındı. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin fikri ve coğrafi miraslarını sonuna kadar koruyacağımızı hatırlatırım. Ankara #YeşilinBaşkenti olacak” ifadelerini kullandı.

MİMARLAR SUÇ DUYUSURUNDA BULUNACAK

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Başkentin göbeğinde gözümüz gibi bakmamız gereken Atatürk Orman Çiftliği alanlarındaki yangın ve bize ulaşan vatandaşın feryadı. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. AOÇ'ye yol yapanlar, yangına da yol açmışlardır” dedi.

ATATÜRK TARAFINDAN HAZİNE'YE BAĞIŞLANDI

İlk adı "Orman Çiftliği" olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mülkü olan alan 1925 yılında kuruldu. 1937 yılında Atatürk tarafından Hazine'ye bağışlanan çiftliğin adı 1 Nisan 1950'de yürürlüğe giren 5659 sayılı Kanun ile "Atatürk Orman Çiftliği" adını aldı. (DUVAR)