Ataol Behramoğlu’ndan 'suç duyurusunda bulunun' çağrısı

Şair Ataol Behramoğlu, İstanbulluları 65 yaş üstü için uygulanan toplu taşıma kısıtlamasına karşı suç duyurusunda bulunmaya davet etti. Behramoğlu, ''Böyle bir karar, bir zamanlar ABD'de siyahilere uygulanan yasakların tıpkısıdır. Bu video İstanbul Valiliği'nin kararına karşı bu kurum hakkında suç duyurusudur. Sesimizi yükseltelim, susmayalım, suç duyurularını çoğaltalım'' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği Hıfzıssıhha kararına göre, Covid-19 önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm yurttaşların toplu taşıma kullanımı kısıtlanmıştı.

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla valiliğin kararına karşı çıktı ve suç duyurusunda bulundu. Behramoğlu açıklamasında şunları kaydetti:  

''Dünyanın hiçbir uygar ülkesinde söz konusu olamayacak bir kararla, 65 yaş üstü insanlarımıza uygulanan yasaklar devam etmektedir. İstanbul Valiliği, bir karar alarak bu yaş grubundaki insanlarımızın kamu araçlarına binmelerini yasakladı. Böyle bir karar, bir zamanlar ABD'de siyahilere uygulanan yasakların tıpkısıdır. Bu video İstanbul Valiliği'nin kararına karşı bu kurum hakkında suç duyurusudur. Sesimizi yükseltelim, susmayalım, suç duyurularını çoğaltalım.'' (HABER MERKEZİ) 


 
 
 
 

Şair Ataol Behramoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda 65 yaş ve üzeri yurttaşların kamu araçlarına binmesinin yasaklanmasına tepki göstererek, yurttaşlara suç duyurusunda bulunmaları için çağrı yaptı.