'Atadedeler' çetesi soruşturması: Hakim ev hapsinde, savcı tutuklandı

'Atadedeler' çetesi soruşturmasında eski hakim B.Ç.'ye ev hapsi cezası verildi, savcı H.K. ise tutuklandı. Dolandırıcılık çetesinin Bahçeli ve Soylu'nun adını kullandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kendilerini "Derin devletin ticari istihbarat" ayağı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 'Atadedeler' örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan eski hâkim B.Ç. ev hapsine alındı.

HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu olarak yargılandığı Kobanê davasının görevden alınan eski mahkeme başkanı B.Ç.'yle birlikte gözaltına alınan savcı H.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ, soruşturmanın çarpıcı belgelerine ulaştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyasındaki belgelere göre, B.Ç. ve H.K., örgütün üst düzey yöneticileri konumunda. Savcı H.K.'nin örgüte üye kazanmak için MİT'in adını kullandığı belirlendi, eski hâkim B.Ç. ise bizzat örgüt yapılanmasını yönetti. Örgüt lideri Pınar Taşçı kod adlı S.F.'nin "Elçi" unvanını kullandığı örgüt şemasında, B.Ç. ise "Elçi yardımcısı" olarak yer aldı. Yine savcı H.K. da "Atadede" unvanıyla örgüt yöneticisi konumunda görev aldı.

MİT, SOYLU VE BAHÇELİ'NİN ADINI KULLANDILAR

Dönemin Manisa Cumhuriyet Savcısı H. K., adliyedeki makamında bizzat görüştüğü kişileri örgüte kazandırdı. 2020 yılında Ankara'da bir otelde örgüt toplantısı yapıldı. Toplantıya eski Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı B.Ç., Pınar Taşçı kod adlı örgüt lideri, Taşçı'nın eşi görevinden ihraç edilmiş olan üsteğmen A.E., eski istihbaratçı H.T., öğretim görevlisi Prof. Dr. S.K. ve Karşıyaka İcra Müdürü Y.E.Ü. de yer aldı.

Toplantıda, örgüt yöneticileri yapılanmanın "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin referansı," "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun isteği" ile MİT Başkanı Hakan Fidan'a bağlı olarak kurulduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı'nın ise bundan bilgisinin olduğu söylendi. (HABER MERKEZİ)