'Asyalı El Chapo' yakalandı

Dünyanın en çok aranan isimlerinden biri olan Asyalı uyuşturucu kaçakçısı Tse Chi Lop, Hollanda'da yakalandı. Tse, Meksikalı uyuşturucu baronu 'El Chapo'ya benzetiliyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya-Pasifik bölgesindeki 70 milyar dolarlık uyuşturucu ticaretinin büyük kısmından sorumlu olan bir kartelin lideri Tse Chi Lop, Hollanda'nın başkenti Amsterda'ki Schiphol Havalimanı'nda yakalandı. Çin doğumlu bir Kanada vatandaşı olan Tse'nin, Avustralya'nı talebiyle Hollanda polisi tarafından cuma günü yakalandığı açıklandı.

POLİSE DİRENMEDİ

Hollanda polis sözcüsü Thomas Aling, "Zaten en çok arananlar listesindeydi ve aldığımız istihbarat sayesinde onu yakaladık" dedi. Aling, Avustralya polisi tarafından yürütülen soruşturmaya göre, Tse'nin başında bulunduğu kartelin Asya-Pasifik bölgesindeki yıllık hacmi 70 milyar doları bulan uyuşturucu ticaretinin büyük kısmından sorumlu olduğunu söyledi.

Havalimanında polise direnmediği belirtilen 57 yaşındaki Tse'nin, Hollanda'da mahkemeye çıkarılması sonrası Avustralya'ya iade edilmesi bekleniyor.

YILLARDIR YER DEĞİŞTİRİYORDU

Asya'daki yasadışı faaliyetleriyle Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin 'El Chapo' Guzman'a benzetilen Tse, geçmişte Kanada'nın Toronto kentinde yaşıyordu. Son yıllarda ise Macau, Hong Kong ve Tayvan arasında yer değiştiriyordu. (DIŞ HABERLER)