Asu Kaya: Mücadelemiz emek sermayeden hakkını alınca ancak biter

Osmaniye’de 1 Mayıs kutlamalarına katılan CHP'li Asu Kaya, "Mücadelemiz hiç bitmeyecek. Ne zaman biter, emek sermayeden hakkını alınca ancak biter" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katıldı. Kapalı Semt Pazarı’nda düzenlenen kutlamalarına Birleşik Kamu İş Sendikası, DİSK ve Eğitim İş Sendikası üyeleri ile siyasi partiler katıldı.

Asu Kaya, burada yaptığı konuşmada Osmaniye Tabip Odası’nda uzun yıllar hak mücadelesi verdiğini hatırlatarak, "Şimdi sizlerin adına bu mücadelenizi Meclis'te yürütüyoruz. Bizim mücadelemiz hiç bitmeyecek. Ne zaman biter, emek sermayeden hakkını alınca ancak biter" diye konuştu

Kaya, şunları söyledi:

"Emekçileri dinlememiz lazım çünkü mücadelemiz emek, sermayeden hak ettiği payı alana kadar devam edecek. Osmaniye'de de görüyorum ki yıllardır emek mücadelesi veren toplumun tüm kesimleri zaten birleşmiş emek mücadelesini daha da artırmış. Ben Türk Tabipleri Birliği Osmaniye Tabip Odası’nda uzun yıllar dönem başkanlığı yaptım. Orada hekimlerin hak mücadelesi emek mücadelesi değil aynı zamanda tüm sağlık çalışanların emek mücadelesi, aynı zamanda halkın sağlık hakkı mücadelesini verdik. Mücadele verirken de tabii ki tüm emek meslek örgütlerinin de hak mücadelesini yaptık. Tabanda sizlerle birlikte yıllarca bu mücadeleyi yürüttük. Şimdi sizlerin adına TBMM'de sizin tabandaki bu mücadelenizi Meclis'te yürütüyoruz. Dediğim gibi, bizim mücadelemiz hiç bitmeyecek. Ne zaman biter, emek sermayeden hakkını alınca ancak biter. Daha birçok anlamlı günde sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Mücadelemizi hem Osmaniye'de hem de Meclis itibarıyla tüm Türkiye'de devam ettireceğiz."

Etiketler asu kaya chp 1 mayıs