AstraZeneca: Rus ve İngiliz aşıları birleştirilebilir

AstraZeneca şirketinden yapılan açıklamada, Oxford Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirilen korona virüsü aşısının Rusya'da üretilen Sputnik V aşısı ile birleştirilebileceği belirtildi. Aşının etkinliğini artırmak için farklı kombinasyonların deneneceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli AstraZeneca şirketi, Oxford Üniversitesi ile beraber geliştirilen Covid-19 aşısının, Rusya'da üretilen Sputnik V aşısı ile birleştirilebileceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, etkinliği artırmak için Oxford/AstraZeneca aşısı ile birlikle kullanılabilecek kombinasyonların değerlendirileceği belirtildi. Kısa süre içinde, Rusya'da Gamaleya Enstitüsü tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısı ile ilgili testlere başlanacağı aktarıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Sputnik V aşısının Twitter hesabından yapılan açıklamada, etkinliği artırmak için Rus ve İngiliz aşılarının birleştirilmesi teklif edilmişti. Paylaşımda, "Yeni bir klinik araştırmaya gidilecekse, etkinliği artırmak için AstraZeneca aşısını Sputnik V insan adenoviral vektör aşısıyla birleştiren bir programı denemenizi öneririz" ifadelerine yer verilmişti. (DIŞ HABERLER)