VİDEO

Askıda Sanat... Türkiye'de kültür ve sanat haberciliği

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat’ın 12. ve son bölümünde bu kez kültür ve sanat haberciliği ele alınıyor.

Tuğba S. - Mahmut Çınar 

DUVAR - Askıda Sanat son bölümünde, kültür-sanatın nabzını tutan gazetecilere mikrofon uzatıyor. Kültür ve sanat alanlarına verilen değerin, ayrılan kaynakların giderek azaldığını; devletin ve medya sermayesinin bu alanı "ilk gözden çıkarılacak" alan olarak gördüğünü ifade eden gazeteciler, yaşadıkları sorunları dile getiriyor. Kültür alanının toplumdan ve siyasetten bağımsız bir alan gibi görülmesi, sansür, özellikle ana akım medyada kültür-sanat servislerindeki yetersizlik gibi konulara vurgu yapan kültür-sanat habercileri yine de umutsuz değil. Görüşlerini aktaran haberciler, özellikle yeni mecraların bu alan için de yeni olanaklar yaratacağını düşünüyor.

Askıda Sanat'ın 12. bölümüne, KültürServisi'nden Aslı Uluşahin, Birgün gazetesinden Işıl Çalışkan, Cumhuriyet gazetesinden Orhun Atmış ve Ses dergisi, Güneş gazetesi gibi medya kuruluşlarında uzun yıllar kültür ve sanat alanlarında muhabirlik ve yazarlık yapmış olan müzisyen Burhan Şeşen konuk oluyor.

Tuğba S. ve Mahmut Çınar tarafından hazırlanan Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçti ve Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle kültür-sanat izleyicileriyle buluştu.