VİDEO

Askıda Sanat… Pandemi ve sanatçı: Demek ki yalnızmışız…

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat, Gazete Duvar’da izleyici karşısına çıkıyor. Askıda Sanat’ın ilk bölümünde sanatçılar, yazarlar, sanatla ilgili meslek örgütlerinin temsilcileri, işletmeciler, akademisyenler ve psikiyatrlar salgının etkilerini tartışıyor. Ekonomik krizin yoğun şekilde hissedildiğini ifade eden sanatçılar yalnız kaldıklarını ve güvencesiz olduklarını vurguluyor…

Tuğba S. - Mahmut Çınar

DUVAR - Türkiye'de sanatın, sanatçının yaşadığı sorunları, baskıları, dayatmaları ve toplumun sanatla ilişkisinin farklı yönlerini yansıtmayı amaçlayan Askıda Sanat, Gazete Duvar'da izleyicilerle buluşuyor.

12 hafta boyunca farklı konulara ve farklı sanat dallarına odaklanacak olan Askıda Sanat'ın ilk iki bölümü, küresel Covid-19 krizinin Türkiye'de sanatçılara nasıl etki ettiği sorusuna yanıt arıyor. Farklı dallardan sanatçılar, yazarlar, sanatla ilgili meslek örgütlerinin temsilcileri, işletmeciler, akademisyenler ve psikiyatrlar, salgının başlamasından itibaren sanatçıların karşılaştıkları sorunları, krizleri ve yaşananları Askıda Sanat'ta dile getiriyor.

İlk iki bölümün konukları arasında Abdurrahman Tarikçi, Alpay Erdem, Burhan Hasdemir, Erol Kocadağ, Funda Lena, Gizem Duman Şeşen, Gökhan Bağcı, Gökhan Yıkılkan, Gözde Öney, Halil Ünsal, Harun Tekin, Jehan Barbur, Kenan Kocatürk, Mehmet Said Aydın, Okay Aynur, Ozan Çoban, Pınar Göktaş, Rewşan, "Seco" Sercan Şahinbaş, Tuna Kiremitçi ve Yunus Muti yer alıyor.

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçiyor. Program, Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle yayınlanıyor.