VİDEO

Askıda Sanat... Kadınlar ve Sanat 1: Sadece üretmek bile bir başkaldırı

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat’ın, 8 Mart haftasına özel hazırlanan son bölümü iki parça halinde yayınlanacak. Kadınlar ve sanat temalı bölümün ilk kısmında sanat sektörlerinden kadınlar, Türkiye’de sanatçı kadın olmayı anlatıyor.

Tuğba S. - Mahmut Çınar 

DUVAR - Askıda Sanat bu bölümde, edebiyat, müzik, tiyatro gibi sanatın farklı dallarından kadınların, sanat sektöründe yaşadıkları deneyimleri izleyiciyle buluşturuyor. 'Ciddiye alınmama', 'güzellik beklentileri', 'kalıplaşmış kadınlık rolleri' ile mücadele ederken bir yandan da sanatsal üretimde bulunan kadınlar, hem ailelerinden itibaren toplumsallaşmanın her aşamasında hem de sektör içinde karşılaştıkları kalıp yargılar ve baskılarla nasıl başa çıktıklarını anlatıyor. Ayrıca bu bölümde, akademik araştırmalarla, tarihten silinmiş sanatçı kadınların nasıl yeniden ortaya çıkarıldığını ve sanatın erkek merkezli yapısının nasıl kırıldığını da yine sanatçı ve akademisyen kadınlardan dinliyoruz.

Askıda Sanat'ın 8 Mart’a özel bu bölümüne, akademisyen ve şair kimlikleriyle Nilay Özer ve Duygu Kankaytsın, müzisyenler Ceren Gündoğdu, İdil Meşe, Gözde Öney, Mavi ve Rewşan konuk oluyor.

Tuğba S. ve Mahmut Çınar tarafından hazırlanan Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçiyor, Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle yayınlanıyor.