VİDEO

Askıda Sanat... Baskı ve sansürün gölgesinde: Protest müzik

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat, Gazete Duvar’da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Askıda Sanat, üçüncü bölümünde Türkiye'de protest müziğin farklı dallarından ve farklı kuşaklarından sanatçılarla, sol-politik müziğin tarihinden kısa bir kesit ortaya koyuyor.

Tuğba S. - Mahmut Çınar 

DUVAR - Askıda Sanat bu bölümde, Türkiye'de protest müziğin farklı dallarından ve farklı kuşaklarından sanatçılarla, sol-politik müziğin tarihinden kısa bir kesit ortaya koyuyor. Baskılarla, yasaklarla, engellenmelerle, yargılanmalarla ve tehditlerle dolu Türkiye protest müziğinin bu baskıya rağmen hangi koşullarda geliştiği, hangi yollarla kitleselleştiği bizzat sanatçılar tarafından anlatılıyor. 70'li yıllardan başlayarak iktidarların müziğin muhalif tavrına yönelik sert uygulamaları, tanıklıklarla dile getirilirken son olarak protest müziğin günümüzdeki en önemli halkalarından biri olan rap müziğe dair görüşler aktarılıyor.

Askıda Sanat'ın üçüncü bölümüne Grup Baran ve Ezginin Günlüğü'nden tanıdığımız Deniz Bayrak, rap sanatçısı Dipnot ve protest müzik denince ilk akla gelen isimlerden İlkay Akkaya, Erdal Güney, Ferhat Tunç ve Sadık Gürbüz konuk oluyor.

Tuğba S. ve Mahmut Çınar tarafından hazırlanan Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçiyor, Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle yayınlanıyor.