Aşiretlerin barış yemeği: 'Kendi içimizdeki kavgalara son verelim'

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde kavgalı olan aşiretler arasında barış yemeği düzenlendi. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “Kendi içimizdeki savaşa son vererek, barışı sağlayalım” dedi. 

Leyla Güven, aşiretlerin barış yemeğinde konuştu. Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’nın Viranşehir ilçesinde 2016 yılında Çomo, Tora ve Eldina aşiretleri arasında altı kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga düzenlenen barış yemeğiyle son buldu. Viranşehir’e bağlı Kadıköy Mahallesi’nde düzenlenen barış yemeğinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Leyla Güven ile Bedran Öztürk,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve Mehmet Rüştü Tiryaki, katıldı. 

Barış yemeğinde konuşan Leyla Güven, katkısı olan ailelere teşekkür ederek şunları söyledi: “İlk önce kendi içimizdeki barış sağlayacağız. Daha sonra ülkenin barışın sağlayacağız. 100 yıldır akan kanın barışla sonuçlanması için hepimize görev düşüyor. Kendi aramızdaki kavgalara artık son verelim. Küçük şeyler için neden bir birimiz öldürüyoruz? Her gün Kürtler katlediliyor. Kendi aramızdaki kavgalara son verelim. İçimizdeki savaş bize zarar veriyor. Ölüme artık dur diyelim. Bu barış annelere armağanımız olsun. Dilerim bu kavga son olur. Düğünlerde bir araya geliriz.” (MA)