Aşılamanın ilk gününde 285 bin sağlıkçıya CoronaVac aşısı yapıldı

Çinli Sinovac'ın geliştirdiği corona virüsü aşısı, öncelik listesinin başında yer alan sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Aşılamanın ilk günü olan dün toplam 285 bin sağlık çalışanına CoroVac aşısının ilk dozu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) Çinli Sinovac'ın ürettiği Covid-19 aşısına 'acil kullanım onayı' vermesinin ardından başlayan aşılama kampanyasının ilk gününde 285 bin kişiye aşı yapıldı.

İlk olarak ağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerinin aşılanmasının ardından dün, "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre birinci aşamada yer alan sağlık çalışanları aşılandı. 285 bin sağlık çalışanına CoronaVac aşısının ilk dozu uygulandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı bulunuyor. Aşıların uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarına tanımlanmasıyla Bakanlık tarafından ilgili kişilere bildirim yapılıyor. Ayrıca sağlıkçılar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabiliyor.

İKİNCİ DOZ DA RANDEVUYLA

Sağlık çalışanlarının ardından, öncelik sıralamasına göre diğer vatandaşların aşılanmasına başlanacak. Aşı yapılan her kişi, uygulama sonrasında aşıya ait detaylara cep telefonuna gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabından erişebilecek.

Aşının ikinci dozunun randevusu hekim tarafından verilip, SMS olarak cep telefonuna gönderilecek. MHRS ve e-Nabız hesabı üzerinden randevu kontrol edilebilecek veya değiştirilebilecek.

Aşılama Stratejisi'ne göre, birinci aşamanın A grubundaki sağlık çalışanlarının ardından B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar ve C grubundaki 65 yaş ve üstü bireyler aşılanacak. (AA)