Aşı merkezlerinde hatırlatma dozu yoğunluğu

Korona virüsü aşısında 3'üncü ve 4'üncü dozlar için uygulama süresi 3 aya indirildi. Aşı merkezlerine gelenler yeni aşılarını oldu. Bazı hastanelerde yoğunluk gözlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, korona virüsü aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçenler için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verildiğini açıklaması sonrası aşı merkezlerinde yoğunluk oluştu.

Salgınla mücadele kapsamında yapılan son aşılarının üzerinden 3 ay geçen vatandaşlar, aşı merkezlerinde uzun sıralar meydana getirdi.

Edirne'de hatırlatma dozunu yaptıranlardan Nihat Öçalan, "Başka bir çare yok şu anda. İlacı yok, hapı yok. Vücudun direncinin artırılacağı tek çare aşı. Hatırlatma doz aşımı oldum" dedi. Alaattin Şenkal da salgın sürecinde kayıpların yaşandığını ve çok insanın üzüldüğünü anlattı. Şenkal, sağlık için ve üzüntülerin tekrar yaşanmaması için vatandaşların aşı olması gerektiğini ifade etti.

Aygül Şenkal ise salgından korunmanın en iyi yolunun aşı olduğunu belirtti. Daha önce korona geçirdiğini dile getiren Şenkal, "3. doz aşımızı oluyoruz. Herkesin sağlığı için muhakkak aşı olması gerekli" diye konuştu.

İzmir'de aşı yapılan merkezlerden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşı Polikliniğinde de yoğunluk vardı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de de Omicron varyantının tespit edilmesinin ardından hatırlatma dozuna karşı ilgi görüldüğünü belirtti.

Şener, "Son dozun aralığın 3 aya inmesi vatandaşlarda ciddi bir farkındalık yarattığını gözlüyoruz. Bugün sabahtan itibaren hastanedeki aşı birimlerine hatırlatma dozu aşısını yaptırmak için başvuru sayısı arttı. Omicron varyantıyla birlikte günlük aşılama sayılarında tırmanış olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte daha önce aşılanmamız olan hastalarda farkındalık yaratarak önümüzdeki hafta içinde aşı merkezlerine geleceklerini düşünüyorum. Vatandaşların hatırlatma dozunu yaptırmasıyla kanlarındaki antikor seviyesi yükselmiş olacak. Bu da hastalığın hafif oranda geçirilmesini sağlıyor" diye konuştu. (AA)