Aşı karşıtları Fransız vekile evinin önünde saldırdı: Taş, yosun ve çöp attılar

Fransa'nın deniz aşırı toprağı Saint Pierre ve Miquelon'daki aşı karşıtları, milletvekili Stephane Claireaux'ya evinin önünde saldırdı. Claireaux, üzerine yosun, taş ve çöp atıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Covid-19 aşısını yaptırmayanların 'hayatını zorlaştırmak' istediğine dair açıklamasının ve Covid-19 sağlık kartının aşı kartına dönüştürülmesinin yarattığı gerilim sürüyor. Çok sayıda aşı karşıtının ve aşırı sağcıların katıldığı eylemler devam ederken, siyasetçi Stephane Claireaux evinin önünde saldırıya uğradı. Macron'un partisinin üyesi olan Claireaux'ya, evinin merdivenlerinde taş, yosun ve çöp atıldı.

Fransa'nın Kanada yakınlarındaki deniz aşırı toprağı Saint Pierre ve Miquelon'un milletvekili olan Claireaux'nun saldırıya uğradığı görüntüler tepki çekti.

Saldırıyı France Info'ya anlatan Claireaux, yerel yetkililerin aşısızlara kamusal alana giriş yasağı getirme planına öfkelenen kişilerin evinin önünde toplandığını, protestocularla konuşmak için dışarı çıktığında saldırıya uğradığını söyledi. Claireaux, yanına gelen eşine de saldırıldığını söyleyerek şikayette bulunacağını açıkladı. 

'TAŞLANMAK GİBİYDİ'

Claireaux, "Yosunla dolu bir araba vardı ve insanlar yüzüme yosun atmaya başladı. Taşlanmak gibiydi. Eşim evin ön merdivenlerinde yanıma geldi. Bir çakıl taşı, yüzlerimizin beş santimetre yakınından geçti" dedi. Fransız siyasetçi, "Tabii ki yasal şikayette bulunacağım. Bazı kişiler doğru kararların alınmadığını düşünüyor. Hepimiz ölüm tehdidi alıyoruz. Bir noktada buna son verilmeli" diye konuştu. 

'EVİNİN ÖNÜNDE LİNÇ EDİLDİ'

Fransa'nın deniz aşırı topraklarından sorumlu bakanı Sébastien Lecornu, saldırıyı kınayarak Claireaux'nun 'evinin önünde linç edildiğini' söyledi. Lecornu, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin ile birlikte Fransız vekilin korunması için talimat verdiklerini açıkladı. Deniz Bakanı Annick Girardin de saldırıyı kınayarak, "Stephane Claireaux'ya, sağlık kartına karşı bir protesto sırasında kendi evinin dışında düzenlenen saldırı kesinlikle kabul edilemez. Görüntüler son derece şoke edici" dedi.

Fransa'da 2021 yılında milletvekillerine 322 tehdit raporlandı. Ölüm tehditlerinin yanı sıra birçok vekilin arabası ve garajları ateşe verildi. (DIŞ HABERLER)