Asgari ücrette gözler 16.30’da

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni asgari ücret için süreç devam ediyor. Kulis bilgilerine göre üçüncü toplantının saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşeceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun iki kez toplanmasının ardından gözler üçüncü toplantıya çevrildi.

NTV'de yer alan kulis bilgisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet ettiği ileri sürüldü. Ancak öğlen saatleri itibarıyla işçi-işveren tarafına da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a da görüşmeye ilişkin davet gitmediği öğrenildi. 

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Akensel Koç, konuya ilişkin kendi aralarındaki müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı. Toplantıda temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. İki toplantıda da henüz bir rakam telaffuz edilmedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler asgari ücret saat