Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından rakam çıkmadı

TÜRK-İŞ ve TİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda asgari ücret için bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısı başladı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, tarafların ekonomik veriler ışığında beklentilerini dile getirmesi ve görüşmelerin yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

TÜRK-İŞ Heyet Başkanı ve Türk Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'ndan önce bir rakamın belirlenmesini beklediklerini söyledi.

Solak, "Toplantı her an olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz Türkiye Yüzyılı'na yakışır biçimde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretli, çalışan kardeşlerimizin günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre gündemlenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi. Açıklama yapacağız. Herhangi bir rakam konuşulmadı" dedi. (HABER MERKEZİ)