Arpa ve buğdayda 70 milyon liralık yolsuzluk

Suriye'den alınan ve TMO depolarına hiç girmediği ortaya çıkan arpa ve buğdayda yolsuzluğun boyutunun 70 milyon lira olduğu tespit edildi. Sanıklar arasında eski AK Partili vekilin kardeşi de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki (TMO) yolsuzluk soruşturmasında, 10 aşkın kişi hakkında 'rüşvet almak ve vermek', 'ihaleye fesat karıştırmak', “'kamuyu zarara uğratmak' suçlarından dava açıldı. Milletvekili ve bürokratların isminin da karıştığı ve boyutu 70 milyon lirayı bulan yolsuzluk davası, Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) Suriye’den Türkiye’ye arpa, buğday alındığı fakat bu mahsüllerin TMO’nun depolarına girmediği ve 70 milyonun üstünde bir yolsuzluk olduğu belirtiliyor. Dava kapsamında eski AK Parti Milletvekili Mazhar Bağlı’nın kardeşi TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı da tutuklanmıştı. Bağlı’nın aralarında olduğu 10’u aşkın kişi 7 Nisan’da gözaltına alınmıştı. 4 kişinin tutuklu yargılanacağı dava Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre delil olarak ihbarlar ve telefon konuşmalarının gösterildiği iddianamede Bağlı, yedi ihaleye fesat karıştırmakla suçlandı. Beş ihalenin Ortadoğu Nakliyat isimli firma tarafından alındığının belirtildiği iddianamede kamunun zarara uğratıldığı bilgisi yer aldı. Ayrıca TMO Şanlıurfa Şubesi’nde gerçekleşen bu yolsuzluğa birçok milletvekili ve bürokratın isminin karıştığı da iddia edildi.