Arnavutluk'ta Özer'in saklandığı eve baskın: 2 gözaltı

400 bine yakın kişiyi dolandırıp Arnavutluk'a kaçan Faruk Fatih Özer'in saklandığı düşünülen eve baskın düzenlendi. Operasyonda Özer bulunamazken, evdeki iki kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2 milyar dolarla Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in başkent Tiran'da saklandığı düşünülen eve operasyon düzenlendi. 

Emniyet Genel Müdürlüğünce oluşturulan beşer kişilik iki ekibin de destek verdiği çalışmalar kapsamında Özer'in Tiran'da kaldığı binaya baskın düzenlendi ve burada Arnavut uyruklu 2 kişi yardım ve yataklıktan gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerden birinin Özer'i havalimanında karşıladığı ve saklanmasına yardımcı olduğu tespit edildi.

Türkiye'de faaliyet gösteren Thodex'in kurucusu ve sahibi Faruk Fatih Özer, geçen hafta, müşterilerine ait yaklaşık 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçmıştı. Özer'in havalimanından Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitmek için geçtiği kontrol noktalarına fotoğrafı yansımıştı.

Faruk Fatih Özer hakkında Interpol aracılığı ile kırmızı bülten çıkarılmıştı. Öte yandan Özer'in Tiran’dan Kosova’nın güneybatısındaki Prizren şehrine geçmiş olabileceği iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)