Arnavutluk'ta otomobil nehre düştü: 8 ölü

Arnavutluk polisi, Vjosa Nehri'ne düşen araçtaki yedi kişinin 'üçüncü ülke vatandaşı' olabileceğini açıkladı. Polis, bu ifadeyi çoğunlukla mülteciler için kullanıyor.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arnavutluk'un güneyinde içinde sekiz kişi bulunan bir araba, nehre düştü. Araçtaki tüm yolcuların ve sürücünün hayatını kaybettiği açıklandı. Olaya ilişkin açıklama yapan Arnavutluk polisi, sürücünün Arnavutluk vatandaşı olduğunu, yolcuların ise başka ülkelerden olduğunu kaydetti. Polisten yapılan açıklamada, "Kontrolün kaybedilmesi sebebiyle Benz (marka) araç yoldan çıkarak Vjosa Nehri'ne düştü" denildi.

Associated Press (AP) haber ajansı ise olayla ilgili haberinde, araçtaki yolcuların mülteci olabileceği ihtimalini dile getirdi. Buna göre, polisin açıklamasında, bugün yerel saatle 04.00 sıralarında, başkent Tiran'ın yaklaşık 240 kilometre güneydoğusundaki nehre düşen araçtaki yedi kişinin 'üçüncü ülkelerden olduğundan şüphelenildiği' ifade edildi. Arnavutluk polisinin bu ifadeyi çoğunlukla mülteciler için kullandığı aktarıldı.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek isteyen mülteciler, deniz yoluyla İtalya'ya ya da kara yoluyla komşu ülkelere geçmek için zaman zaman Arnavutluk'a gelebiliyor. Arnavutluk, 2019 yılında, ülkenin güney ve doğu sınırlarının yönetilmesi için sınırlarında AB'nin sınır güvenliği birimi Frontex çalışanlarının bulunmasına izin veren ilk AB üyesi olmayan ülke olmuştu. Arnavutluk Parlamentosu, şubat ayında da İtalya için binlerce sığınmacıya ev sahipliği yapılmasını öngören anlaşmayı kabul etmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)