Arka Sokaklar'da maaş krizi: Çalışanlar sete çıkmama kararı aldı

Arka Sokaklar dizisinin set çalışanları, yeni sezonda hiç ödeme alamadıkları gerekçesiyle sete çıkmama kararı aldı. Dizinin 14 sezondur sanat yönetmenliğini yapan Şerefoğlu da istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Temmuz 2006 tarihinden bu yana Kanal D'de yayın hayatına devam eden Arka Sokaklar dizisinde 'maaş krizi' yaşanıyor. Yeni sezonda hiç ödeme alamayan çalışanların sete çıkmama kararı aldığı iddia edildi. 

Medyaradar'ın özel haberine göre, oyuncu, ışıkçı, kameraman, sanat birimi ve senaryo ekibi başta olmak üzere emekçilerin bugüne kadar haftalıklardan ödeme alamadığı öne sürüldü. Yine iddiaya göre, 24 Ağustos'ta sete çıkan Arka Sokaklar'da görev alan set işçilerinin sigortaları daha yeni bir tarihte, 20 Ekim'de yapıldı.

ÇALIŞANLAR, SETE ÇIKMAMA KARARI ALDI

8 bölümün çekildiği, 6 bölümün ise yayınlandığı dizide yaşanan maaş krizinin ardından, dizinin Total grubunda yine birinci olduğu cuma günü, ekip paralarını alana kadar sete çıkmama kararı aldı.

Söz konusu karar yönetime bildirildi. Bildirimin ardından 8 haftalık alacakların üç hafta sonra yapılacağı açıklandı.

DİZİNİN SANAT YÖNETMENİ İSTİFA ETTİ

Dizinin 14 sezondur sanat yönetmenliğini yapan Çiğdem Çimen Şerefoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Şerefoğlu istifa açıklamasında, "14 sezondur sanat yönetmenliği yaptığım diziden sigortalarımız ve maaşlarımız ödenmediği için istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. 

.