Arjantin'in 'El Turco' lakaplı eski devlet başkanı Carlos Menem öldü

Latin Amerika ülkesi Arjantin'de yönetimine neo-liberal politikaların damga vurduğu ve yaygın yolsuzlukla anılan eski devlet başkanı Carlos Menem 90 yaşında öldü. Suriye doğumlu olan Menem, 'El Turco' olarak tanınıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin'in eski devlet başkanlarından Carlos Menem 90 yaşında öldü. Arjantin basını, Menem'in uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu yazdı.

Menem'in 1989-1999 arasındaki devlet başkanlığına neo-liberal politikalar damga vurmuş; bu 10 yıllık dönem yaygın yolsuzluk, kamu kuruluşlarının özelleştirilmesi, toplu işten çıkarmalar, IMF programları ve solun kitlesel protestolarıyla anılmıştı. Menem, ülkedeki ekonomik çöküşün tohumlarını eken siyasetçi olarak anılagelmişti.  

Menem'in görev süresinin dolmasının ardından, yönetiminin bir dizi önde gelen mensubu yasadışı silah ticareti, kamu fonlarının hortumlanması, haraç ve rüşvet gibi suçlamalarda tutuklanıp suçlu bulunmuştu. Menem'in kendisine ise hapis cezası verilmemişti.

Suriye doğumlu olan ve bu nedenle 'El Turco' olarak anılan Menem, ölene dek senatörlük görevini sürdürüyordu. (DIŞ HABERLER)