Arizona ve New Jersey'de esrar yasallaştı, Florida'da asgari ücret yükseltildi

ABD'de başkanlık seçimiyle birlikte yapılan referandumlarda New Jersey ve Arizona'da eğlence amaçlı esrar kullanımı, Oregon'da tıbbi amaçlı 'sihirli mantar' kullanımına onay çıktı. Florida'da ise 8,53 dolar olan saat başı asgari ücretin 2026'ya kadar 15 dolara çıkartılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçiminin yanı sıra bazı eyaletlerde yasa değişikliğine yönelik referandumlar yapıldı. Ulusal Eyalet Yasama Meclisleri Konferansı'na (NCSL) göre 32 eyalette, uyuşturucu kullanımına ilişkin tedbirler, seçmen hakları, kürtaj, vergi düzenlemesi gibi çeşitli konulardaki yasa değişiklikleri için seçmenlere en az 124 farklı soru sordu. 

EĞLENCE AMAÇLI ESRAR KULLANIMINA ONAY

New Jersey ve Arizona'daki seçmenler, esrarın eğlence amaçlı kullanım için yasallaştırılmasını onayladı. Mississippi'de ise tıbbi amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran bir öneri kabul edildi. Ulusal Esrar Yasaları Reformu Örgütü'ne göre 1996'dan bu yana, 33 eyalet tıbbi esrar kullanımına izin verirken, 11'i eğlence amaçlı kullanımını onayladı. 16 eyalet de belli bir ağırlığa kadar esrar bulundurmayı suç olmaktan çıkardı.

Oregon eyaletindeyse bir halüsinojen olan ve sihirli mantarlar olarak da bilinen silosibinin yetişkinler için terapötik amaçlı kullanımına onay verildi. Psilocybin Hizmetleri Yasası'nın destekçileri, ilacın anksiyete bozuklukları ve diğer akıl sağlığı sorunlarının tedavisinde faydalı olacağını öne sürmüşlerdi.

ASGARİ ÜCRET SAATLİK 15 DOLAR

Florida'da seçmenler, 30 Eylül 2026'ya kadar saat başına asgari ücreti 8,56 dolardan kademeli olarak 15 dolara çıkarmak için eyalet anayasasında değişiklik yapılmasını onayladı.

Kaliforniya'da hüküm giyip şartlı tahliye edilmiş suçluların oy kullanma haklarının iade edilmesine karar verilirken, Kolorado'da ise seçmenler, 22 haftalık hamilelikten sonra kürtajın yasaklaması teklifini reddettiler. (DIŞ HABERLER)