Arif Sağ, Harbiye Açıkhava'da sahne aldı

İBB Kültür’ün düzenlediği ‘Ustalara Saygı’ etkinliklerinin 13’ncü konuğu, Türk Halk Müziği’nin usta ismi Arif Sağ oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet'in 100’üncü yılında İstanbullular için 100 etkinlik düzenlemeyi hedefleyen İBB Kültür, bu kapsamda gerçekleştirdiği "Demokrasi Yüzyılı" etkinliklerine Arif Sağ konseriyle devam etti. Cumhuriyetin yetiştirdiği, 100 yıllık değerlere sahip çıkan ustalara saygı niteliğinde gerçekleştirilen "Yüzyılın Yüzleri" programında dün akşam sahne alan Arif Sağ'a; Ayhan Aydın, Belkıs Akkale, Burak Aykaç, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Erkan Akalın, Halil Çokyürekli, Muharrem Temiz, Şevval Sam, Tolga Sağ, Volkan Kaplan, Yılmaz Çelik ve Zeynep Başkan eşlik etti.

Şef Nurettin İlhan yönetimindeki İBB Türk Halk Müziği Topluluğu’nun orkestrasyonuyla gerçekleşen gecenin anlatıcılığını ise Nebil Özgentürk üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı gecede, Özgentürk’ün Arif Sağ belgeseli gösterildi.

İMAMOĞLU: YOLDAŞI TÜRKÜLER OLAN İNSANLARIN SIRTI YERE GELMEZ

Arif Sağ ile gecede kendisini yalnız bırakmayan tüm sanatçıların birlikte seslendirdiği "Gelin Canlar Bir Olalım" türküsünün ardından sahneye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. Arif Sağ’a ve geceye emek verenlere teşekkürlerini sunan İmamoğlu, Sağ'a “Yüzyılın Yüzleri” programı anısına bir de plaket takdim etti.

Böylesi bir organizasyona tanıklık etmekten onur duyduğunu belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şu an sahnede Arif Sağ ağabeyimizle, büyüğümüzle bir aradayız. Tabii burada çok güzel insanlarla, muhteşem sanatçılarımızla, dostlarımızla, orkestramızla bir aradayız. Bu topraklarda, yoldaşı ve kılavuzu türküler olan insanların asla sırtı yere gelmez. Türkülerle büyüyen, türkülerin içinde hangi sözler, hangi öğütler var diye dikkatle onu dinleyen ya da söyleyen insan, bu topraklara asla kötülük yapmaz. Bu topraklar için, bu insanlar için hep iyilikler düşünür. Türkülerin, yüzyıllar boyu bu topraklarda, hangi nefeslerden, hangi seslerden, hangi ellerden, hangi enstrümanlardan nice nice geçtiğini tahmin bile edemeyiz. Bu kadar tılsımı yüksek, bu kadar bana göre kutsal bir atmosferin göbeğindeyiz. O atmosferi böyle renkli kılan, derin derin nefes almamızı sağlayan, bir nefes gibi bize ferahlık veren insanlar vardır. Bu yüzyılın o ferahlık veren insanlardan birisi de Arif Sağ'dır. Tanışmaktan, ara sıra dertleşmekten, ara sıra öğütlerini almaktan onur duyuyorum. İyi ki var. Allah, sağlığını versin. Hep yanı başımızda, hep baş ucumuzda olsun. Sağlık diliyoruz. Bugün bu ev sahipliği yapma onurunu, İstanbul halkı adına burada yaşamaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum.” (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)