Ardahan'da beklenen kar yağdı, kayak sezonu açıldı

İklim koşulları nedeniyle kayak sezonunun geç açıldığı Ardahan'daki Yalnızçam Kayak Merkezi'nde kış tatili yoğunluğu başladı. Vali Hayrettin Çiçek, "Sezon açılışını biraz geç de olsa yaptık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ardahan'da kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla sezonu açan Yalnızçam Kayak Merkezi, kayak tutkunlarını ağırlamaya başladı. Tatilciler, yeni sezonda güneşli havada kayak yaparak keyifli zaman geçirdi.

AA'nın haberine göre, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, son günlerde etkili olan kar yağışının ardından kentte kayak sezonunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'GECİKMELİ DE OLSA SEZONU AÇTIK'

Bölgenin potansiyeli ve kar yapısıyla önemli bir etkinlik alanı olduğunu, pistlerin toplam uzunluğunun 12 kilometreye ulaştığını ifade eden Çiçek, "Uzmanlara göre, kar kalitesi bakımından en iyi yere sahibiz. İnşallah kazasız belasız sezon olur. Herkese keyifli dolu bir sezon diliyorum. Sezon açılışını biraz gecikmeli de olsa yaptık. Malum iklim bu yıl yumuşak gitti. Çok şükür sezonu açtık. Kar Ardahan'a ve Yalnızçam'a çok yakışıyor. Hasretle bekliyorduk bu anı. İnşallah güzel bir sezon olacak. Bütün kayakseverleri buraya davet ediyorum." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)