Arda Güler milli takım tarihine geçti: Gol atan en genç futbolcu

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Galler’i 2-0 mağlup eden A Milli Takım’da ikinci golü atan Arda Güler resmi maçlarda Türkiye adına gol atan en genç futbolcu olarak tarihe geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EURO 2024 Elemeleri'nde Galler'i Samsun'da konuk eden milli takım, Umut Nayir ve Arda Güler'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve grupta liderliğe yükseldi.

Teknik Direktörü Stefan Kuntz, deplasmanda 3-2 kazanılan Letonya maçının 11'inde 2 değişikliğe gitti. Kuntz, Letonya karşısında 11'de görev yapan Arda Güler ve Umut Nayir'in yerine Salih Özcan ve Barış Alper Yılmaz'ı ilk 11'de sahaya sürdü. 

Oyuna ikinci yarıda dahil olan ve 80'inci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Arda Güler, düzgün ve sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 

Arda Güler, attığı bu golle, A Milli Takım tarihinde bir resmi maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Merih Demiral, "Çok mutluyuz. Samsun halkına teşekkür ederim. Onların desteğiyle daha güçlü oluyoruz. Arda'nın golü gibi bir gol en son ne zaman gördüm bilmiyorum. Tebrik ederim Arda kardeşimi. Muhteşem bir goldü, süperdi" dedi. (HABER MERKEZİ)