Arbede sonrası kalp krizi geçiren güvenlik görevlisi hastanede öldü

Trabzon'da, yakınlarını ziyaret için hastaneye gelen 2 kişiyle yaşanan tartışmadan sonra kalp krizi geçiren güvenlik görevlisi Ali Kemal Sağlam, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON- Trabzon'da, yakınlarını ziyaret için hastaneye gelen 2 kişiyle yaşanan tartışmadan sonra kalp krizi geçiren güvenlik görevlisi Ali Kemal Sağlam, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi acil servisinde 9 Eylül'de yakınlarını ziyarete gelen 2 kişi ile güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışma sonucu kalp krizi geçirerek, aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Ali Kemal Sağlam, dün gece yaşam mücadelesini kaybetti.

Sağlam'ın cenazesi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

HEKİMSEN: ARTIK YETER

Sağlam'ın vefat etmesinin ardından Hekimsen Trabzon Şubesi yaşananları kınayarak sağlıkta şiddete son verilmesi çağrısı yaptı. Hekimsen Trabzon Şubesi adına yazılı açıklama yapan Şube Başkanı Dr. Serpil Tuncay Yetişkul son dönemde sağlıkta şiddet haberlerinin sıklaştığını bunun da Sağlık Bakanlığı'nın yeterli önlemleri almamasından kaynaklandığını söyledi. Sağlıkta şiddete karşı daha ciddi ve caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Yetişkul açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Şiddet yasasının Türk Ceza Kanunu’na dahil edilmesini ve diğer maddi cezai yaptırımların eklenmesini istiyoruz. Sağlıkta şiddeti uygulayanın en az 6 ay sağlık güvencesinin iptal edilmesini istiyoruz. Örgün eğitim sistemine sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik derslerin dahil edilmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte sağlıkta şiddette görülen tüm yanlış idari yaptırımların bu durumu ortaya çıkarabilecek nedenlerin ortadan kaldırılması ve bir şiddet eylemi sırasında güvenlik önlemlerinin hazır bulundurulmasını acil talep ediyoruz. Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin."

Ne olmuştu?

9 Eylül gecesi hastanenin acil servisindeki yakınlarını ziyarete gelen 2 kişi ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıkmış, arbede sırasında hasta yakınlarından biri güvenlik görevlisi Sağlam'ın göğsüne fiziksel müdahalede bulunmuştu. Arbede, polisin müdahalesiyle sonlandırılmış, Sağlam olaydan bir süre sonra kalp krizi geçirmişti. Kalbinin durduğu belirlenen Sağlam, sağlık personelinin müdahalesiyle yaşama döndürülerek tedavi altına alınmıştı. (DUVAR)