Arazisinden geçen yolu kapattı: '15 yıldır mağdurum'

Sakarya'nın Güldibi Mahallesi'nde yaşayan Metin Suyer, kamulaştırma görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını söyleyerek, arazisinden geçen yolu ulaşıma kapattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Hendek ilçesinde Metin Suyer, tapulu arazisinden geçtiğini öne sürdüğü mahalle yolunu, yıllardır kamulaştırma görüşmelerinden sonuç alamadığını öne sürüp iş makinesiyle kazdırarak ulaşıma kapattı.

DHA'nın haberine göre, Güldibi Mahallesi'nde oturan Metin Suyer, sahibi olduğu tapulu arazisinin bir bölümü, mahalle yolu olarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından asfaltlanarak ulaşıma açıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile kamulaştırma konusunda yıllar süren görüşmelerden sonuç alamadığını iddia eden Suyer, arazisinden geçen yolu, asfaltı iş makinesiyle kazarak ulaşıma kapattı. Suyer, mahallelinin mağdur olmaması için eski yolu da kepçeyle tekrar açtırdı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kamulaştırma kararı aldığını ve 15 yıldır kendisini oyaladığını öne süren Suyer, "Ben 15 yıldır mağdurum. Benim arazim işgal altında. Karayolları yolun yarısını kamulaştıracağını söyledi. Biz tamamı kamulaşsın istedik. Bize beklememiz gerektiğini söylediler. Bizimle iletişim kuracaklarını söylediler fakat 3 yıldır kimse aramadı. Ben de kendime ait olan arsamı kazarak yolu kapattım. Eski yolu da otlardan kurtarıp açtım" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Sakarya Hendek Güldibi