Araştırma: Üç doz Sinovac Omicron'dan korumuyor

Hong Kong'da yapılan bir araştırmaya göre, Sinovac aşısının üçüncü dozu Omicron varyantı karşısında Pfizer-BioNTech aşısına kıyasla yeterince antikor üretmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de de kullanılan Çin menşeli Sinovac aşısının korona virüsünün Omicron varyantı karşısındaki koruma oranına dair yeni bir araştırma yapıldı. Buna göre, Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının üç dozu, Omicron'dan korunmaya yetecek seviyede antikor üretmiyor.

Araştırma, Hong Kong Üniversitesi ile Hong Kong Çin Üniversitesi tarafından yapıldı. 

Araştırmaya göre, Pfizer-BioNTech aşısının bu aşıdan iki doz yaptıran veya iki doz Sinovac yaptıran kişilerde üçüncü doz olarak kullanılması, Omicron karşısında, Sinovac'ın üçüncü doz olarak kullanılmasından daha etkili. Bununla birlikte araştırmacılar, analizlerinde kaç kişinin incelendiğini belirtmedi.

Pfizer-BioNTech'ten yapılan açıklamada, laboratuvar ortamında yapılan deneylerde aşının üçüncü dozunun Omicron'u etkisiz kıldığı belirtilmişti. BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin ise gerçek yaşam verilerinin de beklenmesi gerektiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)