Araştırma: Kahve içmek ölüm riskini azaltıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, ölçülü miktarda düzenli olarak kahve tüketen kişilerin ölüm riskinin içmeyenlere göre daha az olduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Annals of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, ölçülü miktarda düzenli olarak kahve içen insanların ölüm riski hiç kahve içmeyenlere göre daha düşük. The Guardian'da yer alan habere göre, yedi yıl süren araştırma için, Britanya BioBank'tan 171 bin katılımcının genetik, sağlık ve yaşam tarzı verileri toplandı.

The Guardian'ın haberine göre, yaş, cinsiyet, ırk, eğitim seviyesi, sigara durumu, fiziksel aktivite miktarı, vücut kitle endeksi ve beslenme gibi faktörler de göz önünde bulundurulduğunda en düşük ölüm riski şekersiz kahve içenlerde görüldü. Günde 2.5-4.5 bardak kahve içenlerin ölüm riskinin hiç içmeyenlere göre yüzde 29 oranında daha az olduğu tespit edildi. Benzer sonuçlar kahveyi şekerli veya kafeinsiz içenlerde de görüldü.

'KAHVE İÇENLER GENELDE VARLIKLI KİŞLER'

Glasgow Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Naveed Sattar, araştırmanın sonuçlarının dikkatli bir şekilde yorumlanması gerektiğini söyledi. Genetik bulguların kahvenin sağlık açısından önemli faydaları olup olmadığı bilgisini desteklemediğini söyleyen Prof. Sattar, kahve içenlerin “genelde varlıklı kişiler” olduklarını ve bu nedenle daha sağlıklı hayatlar sürdürdüklerini belirtti. Prof. Sattar, “Bu yeni araştırmanın gözleme dayalı olması nedeniye, sonuçlar kesinlikten çok uzak” diye konuştu.

Annals of Internal Medicine dergisinin editör yardımcısı Dr. Christina Wee de yeni araştırmanın sonuçlarının kesinlik içermediğini, ancak kahve içmenin çoğu insan için zararlı olmadığını söyledi. Wee, “O nedenle [kahve] için, ancak çok fazla Karamel Macchiato'dan uzak durmak akıllıca olurdu” dedi. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

 

Etiketler Kahve Kahve sağlık