Araştırma: İngiltere'de her gün 100 bin kişi koronaya yakalanıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, korona virüsüne karşı yürürlükte olan önlemlere rağmen her gün 100 bin kişi daha Covid-19'a yakalanıyor. Vaka sayısının her dokuz günde bir iki katına çıktığını belirleyen araştırmacılar, önlemlerin sıkılaştırılması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, yürürlükte olan önlemlere rağmen günde yaklaşık 100 bin kişi korona virüsüne yakalanıyor. Buna göre, ülkede pubların kapalı olmasına ve ev ziyaretlerinin yasaklanmasına rağmen, enfekte olanların sayısının her dokuz günde bir iki katına çıktığı belirlendi. Buna göre, bazı yerlerde bulaşma katsayısı (R) 2'nin üzerinde seyrediyor.

'KRİTİK AŞAMAYA GELDİK'

Londra'daki Imperial College'ın 86 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, şu an ülkedeki her bölgede ve her yaş grubu arasındaki vaka sayıları artıyor. İngiltere'de enfeksiyon oranlarının en yüksek olduğu yaş grubu 18-24 arası. Ancak araştırmada, virüsün yeniden daha yüksek yaş grupları arasında yayılmaya başladığı, bu nedenle ölüm oranlarında artış beklendiği belirtildi.

"Kritik aşamaya geldik" denilen araştırmada, Boris Johnson hükümetine önlemleri sıkılaştırma çağrısı yapıldı.

Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde yeniden artan vakalara karşı ulusal çapta önlemler alınırken, İngiliz hükümeti vaka sayılarına göre farklı bölgelerde farklı önlemler alma stratejisi izliyor. Uzmanlar ise bu yöntemin, geçtiğimiz ilkbahardaki yüksek ölüm oranlarına yol açmasından endişeli olduklarını vurguluyor. (DIŞ HABERLER)