Araştırma: Covid-19'a yakalanan gençler ciddi organ hasarı riskiyle karşı karşıya

İngiltere'de uzmanlar, 19-49 yaş aralığındaki Covid-19 hastalarının yüzde 40'ının ciddi organ sorunları yaşadığını tespit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yapılan araştırmada, Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan her iki kişiden birinde en az bir komplikasyon oluştuğu kaydedildi. 73 bin 197 hastanın verilerini inceleyen uzmanlar, 19-49 yaş aralığındaki Covid-19 hastalarının yüzde 40'ının böbrek, akciğer ya da diğer organlarla ilgili sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

EN YAYGIN SORUN BÖBREK HASARI

İngiltere'de üniversiteler ile Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı'dan uzmanların yürüttüğü çalışmada, en yaygın komplikasyonun böbrek hasarı olduğu görüldü. Bunu, bunu akciğer ve kalp hasarı takip etti. "Çalışmamız, Covid-19'un sadece yaşlıları ve zayıf kişileri etkilemediğinin kanıtı" diyen Prof. Calum Semple, "Genç yetişkinlerin bile, daha fazla tedavi gerektirecek önemli komplikasyonlar yaşadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'SORUNLAR, GENÇLER ARASINDA DA YAYGIN'

En fazla komplikasyon sayısı, yüzde 51'lik oranla 50 yaş üstü kişilerde gözlemlendi. Ancak daha genç yaş gruplarında da sağlık sorunlarının 'çok yaygın' olduğu belirtildi. 30-39 yaş aralığındakilerin yüzde 37'si ve 40-49 yaş aralığındaki kişilerin yüzde 44'ünde en az bir komplikasyon tespit edildi. (DIŞ HABERLER)