Araştırma: 65 yaş üzerinin ikinci kez Covid'e yakalanma riski çok daha yüksek

Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, 65 yaş üzerindeki kişilerin ikinci kez Covid'e yakalanma riski çok daha yüksek. 65 yaş altının ilk hastalıkta edindikleri antikorlarla altı ay boyunca yüzde 80 oranında korunduğu ama daha yaşlı kişilerde korunma oranının yüzde 47'de kaldığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka'da yapılan bir araştırma, Covid-19'a ikinci defa yakalanma riskini inceledi. Araştırmada, 65 yaş üzerindeki kişilerin yeniden korona virüsü kapma riskinin çok daha yüksek olduğu sonucuna vardı.

Saygın tıp dergisi Lancet'te yayımlanan araştırmaya göre, Covid-19 geçiren 65 yaş altı kişiler doğal yollardan edindikleri antikorlarla ikinci bir enfeksiyon riskinden en az altı ay boyunca yüzde 80 oranında korunuyor. Ancak 65 yaş üzerindeki kişilerin ikinci Covid'den korunabilme oranı yüzde 47 olarak ölçüldü.

Araştırmayı gerçekleştiren Statens Serum Ensitütüsü'nden Dr. Steen Ethelberg, "Araştırmamız, gençlerde yeniden enfeksiyonun nadir olduğunu ama yaşlıların yeniden yakalana riskinin daha fazla olduğunu teyit ediyor. Yaşlı kişilerin aynı zamanda hastalığı ağır geçirme ve ne yazık ki ölme ihtimali daha yüksek olduğu için bulgularımız, pandemi sırasında onları koruyacak politikalar uygulamanın ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor" dedi. (DIŞ HABERLER)