Araçtan kaçan aslan trafiği felç etti

Pakistan'ın Karaçi kentinde yetişkin bir aslan tutulduğu özel araçtan kaçtı. Polis, aslanın iki saat süren çalışmaların ardından yakalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Karaçi kentinde sahibi tarafından başka bir yere nakledilmek üzere özel bir araçta tutulan aslan araçtan kaçtı. Polis, aslanın iki saat sonra yakalanabildiğini duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, araç, trafiğin sıkışık olduğu saatlerde anayol üzerinde ilerlemeye çalışan araçtan kaçarak önce yolda bir süre dolaştı. Ardından yakınlardaki bir evin bodrum katına girdi. Olay halihazırda trafiğin sıkışık olduğu bölgede uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebep oldu. Aslanın yakalanmasının ardından basına konuşan Vahşi Yaşam Denetçisi Mukhtyar Soomro, "Ekiplerimiz hemen olay yerine gitti. Allah'tan artık güvenli bir şekilde bizim yanımızda ve hiç kimse tehlikede değil" dedi.

'SANKİ BURADA ORMAN KANUNUNUN OLDUĞUNU BİLİYOR GİBİ...'

Vahşi Yaşam Departmanı, yerleşim yerlerinde aslan bakmanın yasak olduğuna dikkat çekerek aslanın kendi tesislerine götürüldüğünü bildirdi. Polis yetkilisi Shiraz Nazir de "Aslanın sahibi gözaltına alındı. Kendisi hakkında dava açılacak" diye konuştu. 

2017 yılında da bir adam evinde beslediği aslanı gece saatlerinde Karaçi sokaklarında gezdirdiği için gözaltına alınmıştı. Dün yaşanan olayın ardından da aslanın sosyal medyaya yansıyan görüntüleri panik ve eleştirilere sebep oldu. X (eski adıyla Twitter) platformunda paylaşım yapan bir kullanıcı, "Aslan, Karaçi'de rahat rahat dolaşıyor; sanki burada orman kanunun olduğunu biliyor gibi..." diye yazdı. (DIŞ HABERLER)