Aracıyla ters yöne giren müteahhit tartıştığı sürücüyü öldürdü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde İlkay Çetinkaya, aracıyla ters yöne girmesi nedeniyle tartıştığı sürücü Eşref Ayhan tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Hürriyet Caddesi'ndeki trafik tartışması cinayetle bitti. İlçede bıçak yapım atölyesi bulunan İlkay Çetinkaya (43), önceki gün otomobili seyir halindeyken ters yönden gelen ve müteahhitlik yapan Eşref Ayhan'ın (65) otomobili ile karşılaşınca yol verme tartışması yaşandı.

İddiaya göre Çetinkaya'nın Ayhan'ı uyarması üzerine ikili arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıyan olayda, tekme ve yumrukla kavga eden ikiliden Ayhan, aldığı yumruk darbeleriyle yere düştü. DHA'nın haberine göre çevrede bulunanların araya girerek uzaklaştırdığı Çetinkaya, otomobilin yanına gitti. Yerden kalkan Ayhan ise otomobilinde bulunan tabancayı alarak Çetinkaya'nın üzerine gidince ikili arasında yine kavga çıktı. Yere düşen ikiliden Ayhan, elindeki tabancayı art arda ateşledi. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Çetinkaya, kanlar içinde yere yığılırken, Ayhan, tabancasını aracına bırakıp, fırının önüne gidip oturdu. 

Çevrede bulunanlar panik yaşarken, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çetinkaya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 

Polis tarafından gözaltına alınan Eşref Ayhan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nde, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Ayhan ifadesinde 'kendini korumak amacıyla hareket ettiğini' öne sürdü. 

İlkay Çetinkaya (solda), Eşref Ayhan'ın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti.


'ÖNÜNE GELENE SİLAH TAŞIMA RUHSATI VERİLMESİNİN SONUÇLARI BUNLAR'

Olayda hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası İlkay Çetinkaya, ilçede toprağa verildi. Çetinkaya'nın avukatı Bekir Fahrettin Kandaz, müvekkilinin çevresinde çok sevilen bir insan olduğunu belirterek, "Olay anı görüntü kayıtlarında görüldüğü üzere saldırgan arabasından inip, arabasından hiç çıkmayan müvekkilime karşı saldırıda bulunmuş. Uzun süren tahriklere bile karşılık vermemiş ve kendini savunan müvekkilime akabinde 5 el ateş etmiş, 4'ü isabet ederek vefat etmiştir. Akabinde hiç bir şey olmamış gibi olay yerindeki fırının önünde bir süre oturduktan sonra yürüyerek evine gitmiştir. Adliyedeki hal ve tavırları ise olaydan hiç pişmanlık duyar gibi değildi. Gülerek, sohbet ettiğini gördük. Saldırganın taşıma ruhsatlı silahı nasıl aldığı ise tam bir muammadır. Önüne gelene silah taşıma ruhsatı verilmesinin bize yansıyan sonuçları bunlar. En ağır cezayı alması ve adaletin yerini bulması için davamızın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)